Selecteer een pagina

Bio

Biografie

Het Tijger Orkest is een voortzetting van het doorslaande succes van de DONS Band. Deze band ontstond vanuit DONS Opvang, de creatieve naschoolse in Amsterdam Zuid. Iedere medewerker mocht meedoen en onder de bezielende leiding van producer Lode de Roos ontstond er fantastisch werk, elk jaar opnieuw. Tot op de dag van vandaag gaat DONS door met dit concept.

Maar het Tijger Orkest staat nu op eigen benen en gaat verder in de stal van Buro Bannink. De leden van de band bouwen doorlopend aan nieuw werk en kijken uit naar de tour van 2023. We zijn trots en ook dankbaar, onze speciale dank gaat uit naar Alfred Pouwels, eigenaar van DONS en Godfather van de DONS Band. Zonder hem was dit er nooit geweest.

 

 

 

Liedjes van het Tijger Orkest zijn bedoeld om kinderen te bedienen in de basisschoolleeftijd. We laten ons inspireren door verschillende muziekstijlen, kijken naar de bestaande thema’s op school of gaan gewoon af op onze eigen domme humor. Wat onze stijl betreft onderscheiden we ons met een akoustische aanpak, bij ons geen geslepen beats of gelikte vocoders. Het liefst zijn we het equivalent van de VPRO als het gaat om kindermuziek!

We speelden vaak op festivals als muzikaal feestje voor de hele familie en gaan komend seizoen in het theater staan. We verwachten veel scholen te gaan zien en dat vinden we supertof, want als geschoolde kunstvakdocenten zijn we niet wars van een toffe schooldag. We bieden zelfs workshops voor in de klas Klik hier als je meer wilt weten over onze kracht op school!